De Boerboel


De boerboel is een Zuid-Afrikaanse hond, oorspronkelijk gefokt als waakhond op de boerenbedrijven.
De boerboel lijkt op het eerste gezicht dan ook een ruwe waakhond met een stoer uiterlijk, maar naast een goede verdediger is het een hond met een groot hart voor zijn familie.

De boerboel is een stabiele, zelfverzekerde en doorgaans rustige hond. Hij is zeer trouw en gehecht aan de leden van zijn gezin en gaat als dat nodig is voor hen door het vuur. Hij is zeer moedig, sober en erg hard voor zichzelf. De boerboel is een gehoorzame en meegaande hond voor zijn mensen, maar kan blijk geven van eigen initiatief. Hij is erg territoriaal, waaks en verdedigend ingesteld. Mensen die bij u niets te zoeken hebben, krijgen beslist geen kans om op het terrein te komen. Een boerboel waakt op een beheerste manier.
Een eigenaar die zijn boerboel als kennelhond houdt, gaat voorbij aan zijn behoefte aan gezelschap. Vanwege hun gehechtheid aan hun mensen is het beter om een hond van dit ras te midden van het gezin op te laten groeien. Dit komt de karaktervorming eveneens ten goede.
Ten opzicht van vreemden is de boerboel gereserveerd, maar blijkt dat de eigenaar de aanwezigheid van de bezoeker op prijs stelt, legt de hond zich hier bij neer.


Een boerboel heeft een ervaren en consequente baas nodig. Een consequente opvoeding zorgt ervoor dat er tussen de baas en de hond een wederzijds respect ontstaat, waarin echter steeds de familie hoger in rang blijft dan de boerboel.
Schofthoogte ideaal: teef 61, reu 66 cm.
Gewicht: tussen de 50 en 90 kg.
Kleur: geel, rood, rood-bruin, bruin of brindle,
al dan niet met zwart masker.
Vacht: kort en zacht
barutiboerboels003023.jpg
 home
 de boerboel
  over ons
  onze teven
 onze reuen
pups
 geplande nestjes
 Boerboel Europe
 herplaatser / te koop
 contact
 links